Άρθρο 1 – Προστασία προσωπικών δεδομένων

Η παρούσα αποτελεί τμήμα της Γενικής Σύμβασης των «Όρων και Προϋποθέσεων» και περιγράφει το πλαίσιο διαχείρισης πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων που ακολουθείται στον δικτυακό τόπο https://visionofsound.gr (εφεξής αναφερόμενη ως «Ιστοσελίδα») της εταιρείας «VISION OF SOUND – ΠΡΟΙΟΝΤΑ/ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ – ΘΩΜΑΣ Α. ΝΑΣΤΟΣ» (εφεξής αναφερόμενη ως «Εταιρία»).

Η «Εταιρεία» συμμορφούμενη προς τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΕΕ 2016/679) και προς την σχετική ελληνική νομοθεσία (Ν. 2472/1997 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), διαχειρίζεται τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που της γνωστοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, εξασφαλίζοντας, σε κάθε περίπτωση, την προστασία και ιδιωτικότητα αυτών.

Η «Ιστοσελίδα» συλλέγει προσωπικά δεδομένα που της γνωστοποιούνται όταν ο «Επισκέπτης / Χρήστης» εγγράφεται στις υπηρεσίες του.

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του «επισκέπτη/ χρήστη» των υπηρεσιών της «Ιστοσελίδας» υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και από τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ) και του Ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγία (Ε.Ε.) 2016/679 ).

Αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων (Ν.2472/1997) καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Για τον λόγο αυτό:

  • Η «Ιστοσελίδα» χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των «Επισκεπτών / Χρηστών» και «Εγγεγραμμένων Μελών» για τους γενικούς λόγους:α) την ενημερωτική υποστήριξη των χρηστών του και την επιλογή του περιεχομένου που τους προσφέρει, ούτως ώστε να είναι συναφές με τις γενικές τους προτιμήσεις.

    β) για την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών κατά τη διάρκεια επίσκεψης / χρήσης από μέρους σας, του δικτυακού τόπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας, όπως για παράδειγμα για την παροχή περιεχομένου που σας ενδιαφέρει ή για τη διευκόλυνση της περιήγησής σας.

    γ) για την υποστήριξη των προϊόντων και υπηρεσιών που έχετε αποκτήσει από τη «Εταιρεία» μέσω του δικτυακού τόπου της «Ιστοσελίδα», όπως για παράδειγμα για την ειδοποίησή σας σχετικά με ενημερωμένες εκδόσεις ή διορθώσεις.

    δ) την ικανοποίηση των εκάστοτε απαιτήσεων των χρηστών σχετικά με τις υπηρεσίες που διατίθενται από και μέσω της «Ιστοσελίδας» και αποκλειστικά για λόγους επικοινωνίας, οικονομικούς και φορολογικούς ή για σκοπούς μάρκετινγκ.

1.1

Συλλογή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

  1. H χρήση της «Ιστοσελίδας» επιβάλλει, σε διάφορες περιπτώσεις, την οικειοθελή συμπλήρωση προσωπικών στοιχείων από επισκέπτες και χρήστες. Για παράδειγμα, μπορεί να μας παράσχετε το όνομά σας και πληροφορίες για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, να παραγγείλετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, να επεξεργαστούμε μια παραγγελία, να εγγραφείτε ως συνδρομητής προκειμένου να λειτουργήσετε μια ηλεκτρονική υπηρεσία.
  2. Κατά την επίσκεψη της «Ιστοσελίδας», πέραν της άμεσης συλλογής δεδομένων, είναι δυνατόν να συλλέγονται έμμεσα πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της «Ιστοσελίδας» από εσάς και των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με τη βοήθεια διαφόρων τεχνολογιών. Για παράδειγμα, όταν επισκέπτεστε την «Ιστοσελίδα» ή συνδέεστε με μια παρεχόμενη ηλεκτρονική υπηρεσία, μπορεί να καταγράφονται ορισμένες πληροφορίες που αποστέλλονται από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όπως για παράδειγμα η διεύθυνση IP, το είδος του προγράμματος περιήγησης, η ώρα πρόσβασης και οι διευθύνσεις των ιστwebsites που σας παρέπεμψαν σε εμάς.
  3. Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία συλλέγει η «Ιστοσελίδα» είναι τα ακόλουθα: α) Προσωπικά δεδομένα: Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην «Ιστοσελίδα» χωρίς να δώσει οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Θα χρειαστούμε προσωπικά δεδομένα μόνο όταν προχωρήσετε σε παραγγελία υπηρεσιών ή προϊόντων μόνο με οικειοθελή εγγραφή ως μέλος στην «Ιστοσελίδα». β) Κατά την οικειοθελή εγγραφή του «Επισκέπτη / Χρήστη», ως απλό μέλος στην «Ιστοσελίδα» οι ζητούμενες πληροφορίες είναι οι εξής : α) Υποχρεωτικές Πληροφορίες Όνομα, Επίθετο, Ψευδώνυμο (username), Κωδικός Χρήστη (password), Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), β) ΜΗ Υποχρεωτικές Πληροφορίες Χώρα, Πόλη, T.K., Διεύθυνση, Σταθερό Τηλέφωνο, Κινητό Τηλέφωνο.
  4. Πληροφορίες που αφορούν αγορά υπηρεσιών και προϊόντων:α) Το ηλεκτρονικό κατάστημα της «Ιστοσελίδας» λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τηρεί με ασφάλεια τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είστε εγγεγραμμένος σε κάποια υπηρεσία της «Ιστοσελίδας».

    β) Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της «Ιστοσελίδας» χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτή, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης.

    Τα απαραίτητα στοιχεία για κάθε συναλλαγή είναι το ονοματεπώνυμο σας, ένα τηλέφωνο, διεύθυνση (οδός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας) και τύπο παραστατικού (απόδειξη, τιμολόγιο).

    γ) Το «Ηλεκτρονικό Κατάστημα» της «Ιστοσελίδας» δεν δέχεται απευθείας συναλλαγές με τραπεζικές κάρτες (πιστωτικές ή χρεωστικές) και ΔΕΝ διατηρεί αριθμούς πιστωτικών καρτών και κωδικούς ασφαλείας των αγοραστών. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των συναπτόντων παραγγελία για τις ηλεκτρονικές της αγορές, όσον αφορά την διαδικασία χρέωσης του τιμήματος σε πιστωτικές κάρτες διενεργείται, δυνάμει σχετικής συμβάσεως, από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία Alpha Bank e-commerce με την οποία συνεργάζεται. Οι συναλλαγές προστατεύονται και πραγματοποιούνται σε ασφαλές περιβάλλον συναλλαγής της εταιρείας αυτής με υπηρεσίες (American Express SafeKey®, Verified by Visa, MasterCard Secure Code, alerts μέσω e-mail). Οι πληροφορίες στο στάδιο αυτό και όλη η επικοινωνία μεταδίδονται/ μεταφέρονται μέσω Διαδικτύου σε κρυπτογραφημένη μορφή (SSL 128-bit encryption) και δεν είναι προσβάσιμες από το ηλεκτρονικό κατάστημα της «Εταιρείας».

    δ) Δεδομένα παραστατικού: Στην περίπτωση που επιλέξετε ως παραστατικό πληρωμής το τιμολόγιο χρειαζόμαστε την Επωνυμία της εταιρείας, ΑΦΜ, και διεύθυνση της έδρας της.

    ε) Διαδικτυακές Διευθύνσεις (IP Addresses): H Ηλεκτρονική Διεύθυνση Διαδικτύου (IP Address) μέσω της οποίας ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (Internet) και στη συνέχεια μέσω του φυλλομετρητή ιστοσελίδων (web browser) θα επικοινωνεί με την «Ιστοσελίδα», αξιοποιείται αποκλειστικά για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων που αφορούν την ασφάλεια των συναλλαγών.

    ζ) Cookies: Η «Ιστοσελίδα» χρησιμοποιεί την τεχνολογία των cookies. Τα «προσωρινά cookies»(session cookies) για τους παρακάτω σκοπούς:

    • Για την αυτόματη αναγνώρισή σας ως εγγεγραμμένου χρήστη μετά την σύνδεσή σας (log in) ή για την περιήγηση σε ασφαλείς υποσελίδες.
    • Για την αυτόματη αναγνώρισή σας κατά την εκτέλεση αγορών και τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία της συνήθους εφαρμογής του «ηλεκτρονικού καλαθιού»
    • Για την κατανομή της επεξεργασίας αιτήσεων διακομιστή μεταξύ μιας ομάδας διακομιστών.
    • Για την ηλεκτρονική αναγνώριση χρηστών ήδη συνδεδεμένων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Περαιτέρω, χρησιμοποιούμε «έμμονα cookies» για τους εξής σκοπούς:

    • Για την βελτίωση των επιδόσεων της ιστοσελίδας μας.
    • Για την εξατομίκευση της διεπαφής σας και την προσωποποίηση της λειτουργίας της ιστοσελίδας μας.
  5. Cookies Επιδόσεων (Google analytics): Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, για παράδειγμα, ποιές σελίδες επισκέπτεστε συχνότερα. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας.
  6. Απενεργοποίηση Cookies: Μπορείτε να ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε ή και να σβήσετε εντελώς τα cookies μέσα από τις επιλογές ρύθμισης στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies, ορισμένα μέρη της ιστοσελίδας μπορεί να μη λειτουργούν επαρκώς και γι’ αυτό οι χρήστες αποδέχονται εξ αρχής αυτή την επέμβαση. Μπορείτε να επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο χωρίς να έχετε επιτρέψει την επέμβαση των cookies, αλλά δεν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες της ιστοσελίδας ή να απολαύσετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας, ανατρέξτε στο μενού “Βοήθεια” του προγράμματος περιήγησης (browser).
  7. Ενημερωτικά Δελτία (News letters): Το «Εγγεγραμμένο μέλος» που έχει πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες και μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι ενεργός συνδρομητής, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα εγγραφεί στα ενημερωτικά δελτία (News letters). Τα ενημερωτικά δελτία αποστέλλονται από την «Ιστοσελίδα», μέσω του δηλωθέντος από το ίδιο, λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου –e-mail. Τα ενημερωτικά δελτία περιέχουν μια περίληψη των προϊόντων και των υπηρεσιών «Ιστοσελίδας» καθώς και ενημερώσεις για προσφορές και εκπτώσεις.
  8. Η εγγραφή του χρήστη μπορεί να γίνει: α) κατά την παραγγελία κάποιας υπηρεσίας ή προϊόντος, β) κατά τη δημιουργία λογαριασμού μέλους, γ) από το ειδικό πεδίο (News letters) στο δεξιό μέρος της «Ιστοσελίδας».Κατά την εγγραφή του χρήστη στην λίστα συνδρομητών, η εταιρία μας συλλέγει το ονοματεπώνυμο και το email που παρέχεται από τον χρήστη.

    Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις (News letters) από την «Ιστοσελίδα» δίνεται η δυνατότητα απεγγραφής, που μπορεί να γίνει μέσα από οποιοδήποτε email έχει λάβει ο χρήστης χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του Κωδικό Διαγραφής για διαγραφή από τη λίστα παραληπτών. Ο Κωδικός Διαγραφής βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε αποστελλόμενου ενημερωτικού δελτίου. Ο Κωδικός τίθεται στη ειδική φόρμα εγγραφής/διαγραφής News-Letters από τη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων της «Ιστοσελίδας».

    Η υπηρεσία αποστολής ενημερωτικών δελτίων (News letters) μετά την 25-5-2018 με την εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΕΕ 2016/679) θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη που έχουν πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες και μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι ενεργοί συνδρομητές. Για τη συνέχιση αποστολής ενημερωτικών δελτίων (News letters) μετά την 25-5-2018 στους ενεργούς εγγεγραμμένους συνδρομητές, απαιτείται η ρητή έγγραφη συναίνεσή τους.

1.2Συλλογή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: H «Εταιρεία» είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία που έχουν συλλεχθεί στο δικτυακό τόπο της «Ιστοσελίδας» για την παροχή διαφόρων ηλεκτρονικών υπηρεσιών ή για λόγους ενημερωτικούς, στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και για σκοπούς μάρκετινγκ.
1.3Διασυνδέσεις προς άλλους δικτυακούς τόπους και προς εφαρμογές τρίτων: Ο δικτυακός τόπος είναι δυνατόν να επιτρέπει την αλληλεπίδραση με άλλους ιστότοπους (websites) στα οποία ενδέχεται ο επισκέπτης / χρήστης να έχει λογαριασμούς (όπως για παράδειγμα το Facebook ή άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης) και να παρέχει διασυνδέσεις ή ενσωματωμένες εφαρμογές τρίτων. Η εκ μέρους σας χρήση των εν λόγω διασυνδέσεων και εφαρμογών, υπόκειται στις πολιτικές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των εν λόγω ιστότοπων (websites), και η «Εταιρεία» δεν είναι υπεύθυνη για τις πρακτικές χειρισμού δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ούτε και για το περιεχόμενό τους.
1.4

Δήλωση Εχεμύθειας – Προσωπικά δεδομένα:

  1. Η παρούσα δήλωση αφορά στο δικτυακό τόπο της «Ιστοσελίδας». Όταν αποσταλεί ένα αίτημα online, η πληροφορία που παρέχεται από τον επισκέπτη / χρήστη, χρησιμοποιείται για να απαντηθεί ηλεκτρονικά από την «Εταιρεία» η ερώτησή του χρήστη. Οι αιτήσεις που συμπληρώνει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία που στέλνει έκαστος επισκέπτης / χρήστης θεωρούνται απόρρητες.
  2. Η «Εταιρεία» δεν μεταβιβάζει το περιεχόμενο αυτών παρά μόνο στον άμεσα ενδιαφερόμενο αποδέκτη και εφόσον επιτάσσεται από το νόμο, εφόσον αυτό ζητηθεί ή στην περίπτωση που το περιεχόμενο του μηνύματος θίγει τη «Εταιρεία». Τέτοια ενέργεια είναι απαραίτητη προκειμένου να: α) προστατεύσει η «Εταιρεία» τα δικαιώματά της και την περιουσία της, β) προστατευθεί η «Εταιρεία» ενάντια στην κακή ή στη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του δικτυακού τόπου της «Ιστοσελίδας» και γ) να προστατεύσει η «Εταιρεία» την προσωπική της ασφάλεια ή την περιουσία των επισκεπτών /χρηστών και του κοινού της.
  3. Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης δώσει ψευδή ηλεκτρονική διεύθυνση ή προσπαθήσει να πάρει τη θέση κάποιου άλλου, όταν στέλνει πληροφορίες online, όλες οι πληροφορίες, καθώς επίσης και η διεύθυνση IP, θα αποτελούν μέρος οποιασδήποτε έρευνας. Το προσωπικό της «Εταιρεία» μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστεί το ηλεκτρονικό μήνυμα σε συνεργασία με το τεχνικό της τμήμα. Επίσης, αν κάποιος επισκέπτης / χρήστης ζητήσει από έναν από τους υπεύθυνους εξυπηρέτησης πελατών της «Εταιρεία» να τον βοηθήσει σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική αλληλογραφία, αυτός, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλο το εύρος πληροφοριών, το οποίο είναι σχετικό με το αίτημα του επισκέπτη / χρήστη, συμπεριλαμβανομένων της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης και των μηνυμάτων του.
  4. Τα στοιχεία των επισκεπτών / χρηστών (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση κατοικίας, κλπ.) και τα στοιχεία των συναλλαγών των επισκεπτών / χρηστών θεωρούνται απόρρητα, όπως και στις συνήθεις συναλλαγές σε εμπορικό κατάστημα. Οι επισκέπτες / χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια των συναλλαγών τους όπως και με το παρόν, θα ενημερώνονται από την «Εταιρεία» και συναινούν και αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων αυτών προσωπικών δεδομένων, για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής, καθώς επίσης και της διαβίβασης των στοιχείων αυτών σε αποδέκτες, οι οποίοι θα προσδιορίζονται συγκεκριμένα και είναι οι υπάλληλοι και προστηθέντες της εταιρίας ,στα πλαίσια της διεκπεραίωσης της καταρτιζόμενης σύμβασης.
  5. Βεβαιώνεται ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στον δικτυακό τόπο της «Ιστοσελίδας» χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης.
  6. Η «Ιστοσελίδα» δεσμεύεται να μην προβεί σε δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των «Εγγεγραμμένων Μελών» της «Ιστοσελίδας» σε κανένα τρίτο πρόσωπο ή φορέα.
  7. Η «Ιστοσελίδα» μπορεί να διοχετεύσει προσωπικά δεδομένα των «Εγγεγραμμένων Μελών» της σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνο εάν:α) Η διοχέτευση των προσωπικών δεδομένων προς νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την «Ιστοσελίδα» καθίσταται αναγκαία για την υλοποίηση των επιθυμιών ή/και παραγγελιών των «Εγγεγραμμένων Μελών» της. Τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την «Ιστοσελίδα» έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα που τα «Εγγεγραμμένα Μέλη» της «Ιστοσελίδας» καταθέτουν σε αυτό μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή υποστήριξης προς την «Ιστοσελίδα».

    β) Επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις (νομοθεσία για την άρση του απορρήτου επικοινωνιών N.2225/1994).

    Η «Ιστοσελίδα» δεσμεύεται να παρακολουθεί, επιβλέπει, και να γνωστοποιήσει ενδεχόμενη διαρροή δεδομένων (από την στιγμή που θα γίνει αντιληπτό και εντός 72 ωρών στην αρχή προστασίας) στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

1.5

Γενικοί όροι προστασίας των προσωπικών δεδομένων:

  1. Ασφάλεια δεδομένων: Κάθε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο από πρόσωπα που τελούν υπό τον έλεγχο της «Εταιρίας». Για τη διεξαγωγή της επεξεργασίας η «Εταιρία» έχει επιλέξει πρόσωπα με αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα που παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις από πλευράς τεχνικών γνώσεων και προσωπικής ακεραιότητας για την τήρηση του απορρήτου. Η «Εταιρία» έχει λάβει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Αυτά τα μέτρα εξασφαλίζουν επίπεδο ασφαλείας ανάλογο προς τους κινδύνους που συνεπάγεται η επεξεργασία και η φύση των δεδομένων που είναι αντικείμενο της επεξεργασίας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία και τις συναλλαγές των «Εγγεγραμμένων Μελών», είναι ασφαλείς και απόρρητες.
  2. Τεχνικά Μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων: Η «Ιστοσελίδα» χρησιμοποιεί τεχνολογία πιστοποιητικού ασφάλειας (SSL – Secure Sockets Layer Certificate). Από την έναρξη έως τη λήξη της σύνδεσή του χρήστη (on-line session) με την ψηφιακή πλατφόρμα της «Ιστοσελίδας», όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά στοιχεία κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 128-bit. Ευαίσθητα δεδομένα όπως «Κωδικοί Ασφαλείας» (passwords) κλπ, κρυπτογραφούνται με ισχυρές μεθόδους Κρυπτογράφησης (Encryption) και Ψευδωνυμοποίησης (Pseudonymisation) και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια από τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (Data Protection Officer – DPO).
  3. Η παρούσα σύμβαση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλύπτει όλα τα προσωπικά δεδομένα των «Επισκεπτών / Χρηστών» και «Εγγεγραμμένων Μελών» που συλλέγει η «Ιστοσελίδα» κατά τη διάρκεια επίσκεψης και χρήσης των υπηρεσιών και των σελίδων του δικτυακού τόπου της «Ιστοσελίδας». Η παρούσα σύμβαση δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τη σχέση μεταξύ των «Επισκεπτών / Χρηστών» και «Εγγεγραμμένων Μελών» της «Ιστοσελίδας» και οποιωνδήποτε υπηρεσιών που δεν υπόκεινται στον έλεγχο ή/και την ιδιοκτησία της «Εταιρείας».
  4. Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, η «Εταιρείας» δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο «Επισκέπτης / Χρήστης» και «Εγγεγραμμένο Μέλος» των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων της «Ιστοσελίδας» στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων του παρόντος.
  5. Η «Ιστοσελίδα» δίνει το δικαίωμα στα «Εγγεγραμμένα Μέλη» να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα, να διορθώσουν ή/και ενημερώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ανά πάσα χρονική στιγμή, επισκεπτόμενοι απλώς την σχετική υπηρεσία της «Ιστοσελίδας» ή μπορεί να αποσύρει τη συγκατάθεση που έχει δώσει για χρήση των προσωπικών του δεδομένων με επικοινωνία με το Τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών.
  6. Ο επισκέπτης / χρήστης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης για την επεξεργασία δεδομένων που το αφορούν, που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997.
  7. Οι αντιρρήσεις απευθύνονται εγγράφως στην εταιρία με email και πρέπει να περιέχουν απόδειξη της ταυτότητας του αιτούντος, καθώς και αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια, όπως διόρθωση, προσωρινή μη χρησιμοποίηση, δέσμευση, μη διαβίβαση ή διαγραφή. Η εταιρία απαντά εγγράφως επί των αντιρρήσεων μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών. Στην απάντησή του ενημερώνει το υποκείμενο για τις ενέργειες στις οποίες προέβη ή, ενδεχομένως, για τους λόγους που δεν ικανοποίησε το αίτημα. Η απάντηση σε περίπτωση απόρριψης των αντιρρήσεων κοινοποιείται από την Εταιρία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
  8. Για την ενάσκηση των δικαιωμάτων των παραπάνω όρων , επισκέπτης / χρήστης, υποκείμενο των δεδομένων ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του να υποβάλλει μέσω e-mail στην εταιρία καταγγελία στην οποία να αναφέρει: (α) την ταυτότητά του, προσκομίζοντας σχετικό αποδεικτικό δημόσιας αρχής, (β) τα ειδικότερα προσωπικά δεδομένα που αφορά η καταγγελία του, επισημαίνοντας και την ιστοθέση που βρίσκονται αυτά αναρτημένα, (γ) στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας του.
  9. Η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας αποτελεί δεσμευτικό συμβατικό όρο πριν από κάθε περαιτέρω ενέργεια ενώπιον δημόσιας αρχής ή δικαστηρίου και η προδικασία αυτή αφορά τους χρήστες, οι οποίοι εισερχόμενοι στην ιστοσελίδα αποδέχονται τη δεσμευτικότητά της.
1.6

Η «Εταιρεία» διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο.

Οι παρόντες όροι προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μπορεί να αναθεωρούνται και να ενημερώνονται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προσωπική προειδοποίηση. Για τις αναθεωρήσεις, γίνονται σχετικές ανακοινώσεις στην αρχική σελίδα της «Ιστοσελίδας». Οι χρήστες της ιστοσελίδας παρακαλούνται να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής χρήση της ιστοσελίδας συνεπάγεται ότι αποδέχονται όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτών.

Εάν κάποιος «επισκέπτης / χρήστης» δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της «Ιστοσελίδας».

1.7Εφαρμοστέο δίκαιο: Το εφαρμοστέο δίκαιο είναι το ίδιο με το τελευταίο τμήμα των Γενικών «Όρων και Προϋποθέσεων»

Άρθρο 2 – Πολιτική για τα Ηλεκτρονικά Μπισκότα (Cookies)

2.1Η «Εταιρεία» τηρεί αυστηρή πολιτική για την προστασία της ιδιωτικότητας των επισκεπτών της «Ιστοσελίδας». Με το παρόν σημείωμα σας παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες για το πώς χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά μπισκότα, κάθε φορά που επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μας.
2.2Ηλεκτρονικά Μπισκότα (Cookie): Είναι σύντομα κείμενα κώδικα λογισμικού, που αποστέλλονται προς αποθήκευση από τον διαδικτυακό εξυπηρετητή (server) της Επιχείρησής μας στον τερματικό σας εξοπλισμό με βασική τους λειτουργία την επικοινωνία σε εμάς δεδομένων του φυλλομετρητή σας (browser). Ανάλογα με την διάρκειά τους τα cookies είναι είτε «προσωρινά» (session cookies) ή «έμμονα» (persistent cookies).Τα «προσωρινά cookies» είναι cookies που απαλείφονται αυτομάτως όταν κλείνετε τον φυλλομετρητή σας, ενώ τα «έμμονα cookies» παραμένουν αποθηκευμένα στον τερματικό σας εξοπλισμό μέχρι τη συμπλήρωση του προκαθορισμένου χρόνου ισχύος τους.
2.3Χρήση cookies από την ιστοσελίδα: Η «ιστοσελίδα», κάνει χρήση ορισμένων ηλεκτρονικών μπισκότων με κύριο σκοπό να καταστεί πιο λειτουργική και προσφιλέστερη προς τους χρήστες. Χρησιμοποιούνται μόνο cookies για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη / χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της «Ιστοσελίδας» και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της «Ιστοσελίδας» είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς.
2.4

Τι είδη Cookies χρησιμοποιούμε:

  1. Η «Ιστοσελίδα» χρησιμοποιεί την τεχνολογία των cookies και ειδικά:
    • Για την αυτόματη αναγνώρισή σας ως εγγεγραμμένου χρήστη μετά την σύνδεσή σας (log in) ή για την περιήγηση σε ασφαλείς υποσελίδες.
    • Για την αυτόματη αναγνώρισή σας κατά την εκτέλεση αγορών και τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία της συνήθους εφαρμογής του «ηλεκτρονικού καλαθιού»
    • Για την κατανομή της επεξεργασίας αιτήσεων διακομιστή μεταξύ μιας ομάδας διακομιστών.
    • Για την ηλεκτρονική αναγνώριση χρηστών ήδη συνδεδεμένων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  2. Περαιτέρω, χρησιμοποιούμε «έμμονα cookies» για τους εξής σκοπούς:
    • Για την βελτίωση των επιδόσεων της ιστοσελίδας μας
    • Για την εξατομίκευση της διεπαφής σας και την προσωποποίηση της λειτουργίας της ιστοσελίδας μας.

Cookies Επιδόσεων (Google analytics): Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, για παράδειγμα, ποιές σελίδες επισκέπτεστε συχνότερα. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας.

2.5Η ιστοσελίδα μας www.visionofsound.gr χρησιμοποιεί αποκλειστικά δικά της cookies και δεν κάνει χρήση οποιουδήποτε cookie, που προέρχεται από τρίτα μέρη. Ενδεικτικά, δεν χρησιμοποιούμε cookies εταιρειών διαδικτυακής διαφήμισης για την καταγραφή της καταναλωτικής συμπεριφοράς των χρηστών μας.
2.6Απενεργοποίηση Cookies: Μπορείτε να ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε ή και να σβήσετε εντελώς τα cookies μέσα από τις επιλογές ρύθμισης στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies, ορισμένα μέρη της ιστοσελίδας μπορεί να μη λειτουργούν επαρκώς και γι’ αυτό οι χρήστες αποδέχονται εξ αρχής αυτή την επέμβαση. Μπορείτε να επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο χωρίς να έχετε επιτρέψει την επέμβαση των cookies, αλλά δεν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες της ιστοσελίδας ή να απολαύσετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας, ανατρέξτε στο μενού “Βοήθεια” του προγράμματος περιήγησης (browser)
2.7

Τι είδους δεδομένα συλλέγουμε μέσω της χρήσης Cookies: Όλα τα δεδομένα, που συλλέγουμε από την χρήση cookies μέσω της ιστοσελίδα μας www.visionofsound.gr, τυγχάνουν επεξεργασίας και αποθηκεύονται αποκλειστικά με τη μορφή ανώνυμων στατιστικών δεδομένων και δε φέρουν οποιαδήποτε άμεση σύνδεση με το πρόσωπό σας. Επίσης, η εταιρία μας δεν προβαίνει σε ουδεμία πράξη πώλησης ή εμπορίας δεδομένων, που συλλέγονται με τον τρόπο αυτόν.

Μέσω των cookies μας συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα εξής είδη δεδομένων: Δεδομένα ταυτοποίησης τερματικού εξοπλισμού και διαδικτυακής διεύθυνσης πρωτοκόλλου του χρήστη, δεδομένα πλοήγησης εντός της ιστοσελίδας καθώς και πληροφορίες προτίμησης προϊόντων/υπηρεσιών.

2.8Δεδομένα για εκτελεσθείσες συναλλαγές: Πως Δίνετε τη Συγκατάθεσή σας για την Αποδοχή της Παραπάνω Χρήσης Cookies από Μέρους μας; Με την είσοδό σας στην κεντρική σελίδα της «Ιστοσελίδας» λαμβάνετε γνώση σχετικού σημειώματος για τη χρήση από μέρους μας cookies, το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση και παραπέμπει στην παρούσα πολιτική χρήσης με σχετική σαφή και εκτενή ενημέρωση. Σε περίπτωση, που αποφασίσετε να περιηγηθείτε σε υποσελίδες της «Ιστοσελίδας» και εφόσον έχετε ρυθμίσει καταλλήλως τον διαδικτυακό σας φυλλομετρητή, παρέχετε ελευθέρως την ρητή και ειδική συγκατάθεσή σας για την χρήση αυτή. Σε αντίθετη περίπτωση υποχρεούστε να απέχετε από την περιήγηση εντός της «Ιστοσελίδας» ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies στις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας.
2.9

Πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση Cookies: Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση ηλεκτρονικών μπισκότων από τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας, αναλόγως του φυλλομετρητή σας επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες, για να λάβετε γνώση για τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες:

Άρθρο 3 – Εφαρμοστέο Δίκαιο – Αρμόδιο δικαστήριο

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης της «Ιστοσελίδας», καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλαγή ή αλλοίωσή τους διέπονται και συμπληρώνονται από το Ελληνικό δίκαιο. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ της «Εταιρείας» και του «Επισκέπτη / Χρήστη» , Εγγεγραμμένου Μέλους» , «Συνδρομητή» των σελίδων και υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της «Ιστοσελίδας» και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή. Ρητά συμφωνείται ότι για κάθε διαφορά που θα προκύπτει στο μέλλον από την εφαρμογή της παρούσας εφαρμοστέο είναι το Ελληνικό Δίκαιο και αρμόδια είναι τα δικαστήρια των Ιωαννίνων.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας,

ΝΑΣΤΟΣ Α. ΘΩΜΑΣ «VISION OF SOUND»

«https://visionofsound.gr / ΠΡΟΙΟΝΤΑ/ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ»

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς

Κύριο Μενού Πλοήγησης